Băsescu în bătaia lui Vântu

 
 
 
Alexandra-Livia Dordea Miercuri, 10 Septembrie 2008
Iritat de declaraţia şefului statului potrivit căreia patronii trusturilor de presă plătesc oameni pentru a-l denigra pe preşedinte, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu îi transmite acestuia, printr-un comunicat de presă, că are „o părere exagerat de bună” despre sine, dacă îşi închipuie că trustul Realitatea-Caţavencu îşi foloseşte resursele financiare şi angajaţii pentru a-l agresa. „Dacă dumneavoastră, Domnule Preşedinte, credeţi că am investit atâţia bani pentru a vă agresa, înseamnă că aveţi vis-a-vis de propria persoană o părere exagerat de bună”, spune Sorin Ovidiu Vântu.

„Trustul Realitatea – Caţavencu este o instituţie media cu 2.133 de angajaţi şi are la bază o investiţie de 180.000.000 euro, probabil cea mai mare investiţie făcută de un român în România”, a adăugat acesta, ca argument în susţinerea declaraţiei că el nu s-ar preta la aşa ceva.

Reacţia lui Sorin Ovidiu Vântu vine după ce Traian Băsescu a precizat, aseară la TVR, că patronii trusturilor „Realitatea” şi „Antena” au plătit oameni care să susţină, minţind, că preşedintele a ştiut despre înţelegerea PDL-PRM privind conducerea Senatului şi că acest lucru demonstrează că cele două televiziuni vor minţi şi în campania electorală.

„Campania pe care au dus-o împotriva şefului statului legată de episodul PDL cu Vadim a arătat cum se vor poziţiona şi cum se vor comporta trusturile acestea două de presă, prin oamenii pe care îi plătesc, în timpul campaniei: minciuna va fi axa fundamentală, minciuna la adresa oamenilor pe care nu-i simpatizează Vântu şi Voiculescu”, a adăugat preşedintele la TVR. 
         
Şeful statului a acuzat de-a lungul mandatului său, în repetetate rânduri, trusturile de presă că sunt aservite unor interese politice şi că duc campanii mincinoase împotriva sa, numindu-i, la un moment dat, pe jurnalişti „tonomatele cu euro”.

Lasă un comentariu