Focul care sterge urmele la MKB ROMEXTERRA BANK

 
 

Inceputul infernului
  
Sigiliu pe etaje

Prima ipoteză vehiculată este că un fulger ar fi declanşat un scurtcircuit la un panou publicitar, care se afla în apropierea clădirii de birouri. Ieri, autorităţile au început o anchetă pentru a stabili cauzele care au declanşat focul.

„Au fost sigilate etajele 11 şi de la 14 la 18 pentru a fi verificate de o echipă mixtă de specialişti. Până acum nu au apărut indicii că ar fi vorba despre o mână criminală, dar luăm în calcul orice ipoteză, inclusiv aceea care se vehicula azi noapte, că focul ar fi pornit de la un panou publicitar ce se afla în apropierea clădirii. Se studiază suprafeţe mari, iar ancheta s-ar putea să dureze câteva zile”, a declarat subcomisarul Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

„Este prematur să ne pronunţăm dacă este sau nu vorba de o mână criminală în ceea ce priveşte cauza incendiului. Acest lucru se va afla după finalizarea investigaţiilor efectuate împreună cu pompierii militari”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Primarul Sectorului 2 banuieste ca ar fi o treaba necurata, dar nu vrea sa faca deocamdata speculatii. „Este foarte curios si in acelasi timp suspect cum de focul apare si a izbucnit la diverse etaje ale cladirii. Nu cred ca un scurtcircuit, pur si simplu, ar putea sa produca un asemenea dezastru. Poate sa produca la un etaj, la doua, dar dupa cum vedeti intreaga cladire este practic incendiata”, a spus Neculai Ontanu.
 
„Ardeau calculatoare şi multe dosare“

Pentru cei mai mulţi dintre pompieri, acesta a fost cel mai greu caz cu care s-au confruntat. „Când am ajuns în faţa clădirii, aveam impresia că mă aflu în faţa Turnurilor Gemene din America“, povesteşte Laurenţiu Grigoraş, comandantul Detaşamentului Special de Salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală.

Pompierul se temea ca structura de oţel să nu se topească şi blocul-turn să se prăbuşească peste ei în timp ce căutau prin birouri eventuale victime.

„Am văzut calculatoare arzând şi multe dosare, schiţe, dar, din fericire, nu am găsit nicio persoană înăuntru”, mai spune Grigoraş. După o primă evaluare efectuată ieri, Constantin Grăjdan, inspectorul general de stat al Inspectoratului de stat în Construcţii (ISC), a declarat că structura de rezistenţă nu a fost afectată de incendiu, iar demolarea clădirii este exclusă.

 
Comentarii:
  
Un somer , revoltat !! (fost angajat ROMEXTERRA)
De ce nu stpuneti despre ce banca este vorba ?Sa nu cumva sa asociati numele bancii cu dezastrul mai sus mentionat…..va spun eu MKB ROMEXTERRA ….o banca in care totul este un dezastru…….Sa facut dreptate putin pentru fostii angajati ai MKB ROMEXTERRA ( ma refer la cei care au fost disponibilizati ) , pacat ca nu au ars birourile bancii in intregime…si-au batut joc de oameni….niste excroci , in frunte cu Ion Idu…..JEGURILOR….Niste nenorociti ….

 

dan (angajat ROMEXTERRA)
 
la etajul 11-13 se afla centrala bancii MKB Romextarra. Luni se pare ca nu o sa mai am birou . La naiba

 

nostradamus41 o sa ramana o cladire pustie si parasita

ceea ce s a intamplat acolo e un fel de blestem sa zicem pozitiv pentru ca au avariat biserica aceea veche biserica armeana,cazuri din astea au fost in mai multe parti in lume unde au fost distrusi sau avariati biserici vechi,eu in orice caz nu as pune sediul firmei mele in astfel de cladire fiindca se vor mai intampla cu siguranta tot felul de lucruri acolo

 

Un satul de democratie Sindromul Ridzi / Nicolaiciuc ! O ipoteza uluitoare ….

La stiri se anunta ,,in viteza”,ca fapt divers, DISTRUGEREA in incendiu, a mii si mii de DOCUMENTE (comerciale,achizitii etc.etc.)! Incendiul sa fie doar o intamplare nefericita? De cand am aflat ca si TRANSELECTRICA (,,baietii destepti”,nu-i asa?), este printre…perdantii de documente,ma indoiesc!!! Hmmm… putin probabil sa aflam … vreodata ADEVARUL!

 

Un satul de democratie

,,Sa nu uiti,Darie…. „

Dand FOC la ARHIVE, au legalizat HOTIA, jaful!

 

Antimanipulare

de ce nu a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica a cladirii in flacari ??? la jurnalele de stiri se vede foarte clar reclama de la alfa bank care lumineaza, la fel si la etajele superioare si inferioare etajelor in flacari se vedea lumina . erau si boc, si ontanu si oprescu prezenti cand pompierii aruncau cu apa peste cladirea in care alimentarea cu energie electrica nu fusese intrerupta si nu si-au pus aceasta problema , ei care sunt atat de mari edili !!!! pompierii intervin cu apa fara sa intrerupa alimentarea cu energie electrica a unei cladiri incendiate ???? gata, ce trebuia sa arda la bursa de valori bucuresti a ars, dar isi fac iluzii daca cred ca toata informatia de pe internet s-a pierdut !!!! ……documentele vor reaparea !!!! de ce au fost atat de multe focare de la un singur panou publicitar ??? de ce incendii la diferite etaje indepartate si nu la etaje adiacente ???? un scenariu hollywooddian in franciza preluat si jucat prost : americanii au imprumutat revolutia in direct si noi blocurile inalte in flacari…..:):):):) o chestie ciudata pe tcm-canalul de filme vechi hollywoodiene cu o zi inainte de acest incendiu, pe 25 iunie 2009, a difuzat un film cu paul newman despre un incendiu care are loc intr-un zgarie-nori la mijlocul acestuia si cateva etaje mai sus primarul newyorkului refuza vehement sa intrerupa petrecerea din cauza pompierilor…. o dovada in plus ca pentru prieteni exista avertizari ……. cine are cap intelege ce vreau sa spun !!!!!

 

gica

 poate se intereseaza de ce smecherii de la transelectrica nu stau pe magheru si prefera sa plateasca chirii exorbitante. de frica cutremurului ar zice ei ,cu banii cheltuiti renovau doua cladiri ca sediul abandonat de pe magheru aici sunt baietii destepti condusi de videanu si serban.asta este firma care in cardasie cu anre ne scot banii din buzunare pentru politicieni si mai ales pentru chiolhanurile lor ,cel putin unu pe luna a 40 de directori in diferite locatii turistice din tare,sau pentru „scolarizarile ” acelorasi directori in strainatate.de ce presa nu se ocupa de aceasta firma a statului si de „realizarile ” ei? cati bani s-au cheltuit pentru modernizare fara mare efect,nu exista o statie care sa fie condusa de la dispecer(enelul o sa le conduca pe ale lor de la roma ca ex,) cat despre angajati din ce in ce mai multi tonti adusi pe pile politice. de firma de stat!

 

Gogu la 27.06.2009 22:15

paleologu are dreptate ca doar nu el era ministru la cultura cand s-a dat avizul pentru acea constructie. mare porcarie cu asa o cladire si cu modul in care sunt respectate la noi legile…iar incendiu este posibil sa fi fost provocat cu intentie, se fac tot felul de lucruri necurate. nu mai poti avea incredere in nimeni. poate „vintu” a avut vreun interes si-a trimis o „scanteie’!

Lasă un comentariu